Forskellige efterskoler til alle 8. – 10. klasses elever

Vil du have en sjov skoleperiode? Hvis svaret er ja, rekommanderer jeg dig at vælge efterskole! Der findes omkring 250 efterskoler i landet: både i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Det var i Danmarks skolesystem, en efterskole blev til, og det er et sted, hvor unge på cirka 15 år kan gennemføre fra 8. til 10. klasse. Principielt er det en form for kostskole, hvor du både bor foruden går i skole. Efterskoler har indflydelse på elevernes faglige samt personlige evolutionsproces, og pga. det kommer teenagerne godt fra start til de fremtidige udfordringer.

Det er nogle ganske forskellige skoler, dvs., at der med sikkerhed også er en efterskole, der er passende til det, du vil have. Efterskoler for dem, der har specielle fornødenheder er der for eksempel, blandt andet skoler til ordblinde. Efterskolerne er ejer af mange varierende frivillige fag, aktiviteter, arrangementer foruden udlandsture. Det er oven i købet muligt at tage på en efterskole med fælles interesse for alle elever. Det kan være en musikefterskole.

Eet år på efterskolen kan sammenlignes med fem almindelige år, siger man. Forståeligt er det egentlig, når man tænker på hvor meget, du faktisk er med til på blot et år. Derudover vil du få et væld af gode venner, som du tjept vil lære godt at kende, pga. at I lever sammen; bor sammen plus går i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler sidder inde med linjefag plus masser af forskellige valgfag – ud over de obligatoriske fag. Dermed må du selv vælge, hvorledes dine timer skal komme til at se ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>